top of page

Alopecia androgenetica

Alopecia androgenetica, ook wel erfelijke haaruitval genoemd, is een vorm van haarverlies die zowel bij mannen als ook vrouwen voorkomt. Alopecia androgenetica is geen haarziekte, maar eigenlijk een natuurlijk proces van het lichaam dat onder meer wordt beïnvloed door ras, geslacht, leeftijd, erfelijkheid en hormonen. Wanneer deze vorm van kaalheid i

n uw familie voorkomt, dan heeft u een sterk verhoogde kans om zelf ook Alopecia androgenetica te ontwikkelen. In de volksmond staat Alopecia androgenetica ook wel bekend als mannelijke kaalheid.

Alopecia areata

Alopecia areata, ook wel pleksgewijze haaruitval (kaalheid) genoemd, is een vorm van haarverlies die zowel bij mannen als ook vrouwen voorkomt. Alopecia areata is een goedaardige ziekte van de haarwortels die zorgt voor ronde en / of ovale kale plekken op voornamelijk hoofdhuid. Circa 0,05 tot 0,1 procent van de mannen en vrouwen krijgt meestal al voor het veertigste levensjaar te maken van één van de drie vormen Alopecia areata. In de meeste gevallen herstelt de haargroei spontaan binnen enkele maanden tot jaren.

Alopecia diffusa

Alopecia diffusa, ook wel telogeen effluvium genoemd, is een vorm van tijdelijk haarverlies die zowel bij mannen als ook vrouwen voorkomt. Bij Alopecia diffusa valt het haar uit voornamelijk door geneesmiddelengebruik bij kanker, een slecht werkende schildklier of tijdens een zwangerschap. Het gevolg van Alopecia diffusa is een sterke vermindering van het haarvolume verspreid over de gehele hoofdhuid. Wanneer de oorzaak van de overmatige haaruitval wordt weggenomen (andere dosering van medicijnen of aanpassing levensstijl), zal de haargroei zich veelal herstellen.

ER zijn meer Alopecia soorten .

bottom of page